PRODAJNI INŽENJER (m/ž)

Tijekom 25 godina kontinuiranog uspješnog poslovanja, PRIMARK je postao jedan od vodećih integratora industrijskih tehničkih rješenja u domeni pratećih proizvodnih…

INDUSTRIJSKI TEHNIČAR (m/ž)

Tijekom 25 godina kontinuiranog uspješnog poslovanja, PRIMARK je postao jedan od vodećih integratora industrijskih tehničkih rješenja u domeni pratećih proizvodnih…

Identifikacija i označavanje proizvoda, primarne i sekundarne ambalaže

Identifikacija proizvoda postiže se raznim tehnologijama označavanja koje mogu biti direktne ili indirektne. Proizvodu se dodjeljuje jedinstvena identifikacijska oznaka sljedivih resursa što omogućuje razlikovanje fizičkih dijelova i njihovo povezivanje s odgovarajućim podacima. Ovaj se postupak naziva i „otisak prsta“.

Sljedivost proizvoda – praćenje proizvoda i procesa u opskrbnom lancu

Sljedivost je širok koncept koji se bazično odnosi na samu identifikaciju objekta (proizvoda) ili radnih predmeta, a zahtijeva pristup svim informacijama kroz cjelokupan životni ciklus tog predmeta. Kako bi se isto postiglo, objektu se dodjeljuje jedinstvena identifikacijska oznaka na koju se vežu informacije o procesima, od samog početka „životnog vijeka“.

Tintno označavanje transportne ambalaže proizvoda

Kartonska ambalaža jedan je od najčešće korištenih materijala za transport proizvoda u svijetu, s više od 100 milijardi proizvedenih kutija samo u SAD-u. Kako bi osiguralo da paketi stignu na odredište, mnoge tvrtke označavaju kartonsku ambalažu pomoću 1D ili 2D crtičnih kodova. Oznake se primjenjuju direktno na bočnu površinu ambalaže, a taj postupak se naziva izravno označavanje transportne ambalaže. 

Optimizacija proizvodnih procesa uvođenjem sljedivosti u proizvodni pogon

Tvrtka je težila unaprjeđenju i optimizaciji proizvodnih procesa automobilskih dijelova i komponenata. Potrebno je omogućiti praćenje proizvoda, internih i eksternih procesa te izvršiti brz opoziv proizvoda kako bi se smanjila mogućnost ljudske pogreške i dodatnih troškova. Cilj je unaprijediti i optimizirati proizvodne procese uvođenjem projekta sljedivosti, koji uključuje hardverske komponente i prilagođeno softversko rješenje.

Ispis varijabilnih podatka pri visokim brzinama rada proizvodne linije

Tvrtka je bila u potrazi za industrijskim rješenjem za označavanje farmaceutske i prehrambene ambalaže koja se kreće visokim brzinama proizvodne linije. Brzina kretanja proizvodne linije iznosi 400 m/min. Potrebno je označiti DMC kod na unutarnjoj strani primarne ambalaže proizvoda. Cilj je integrirati ispisno rješenje na postojeću proizvodnu liniju, s ciljem unaprjeđenja proizvodnog procesa, a koje će istovremeno omogućiti označavanje proizvoda koji se kreće proizvodnom linijom.

Označavanje proizvoda u teškim uvjetima rada i unaprjeđenje proizvodnog procesa

Tvrtka je težila unaprjeđenju proizvodnog procesa povrtnih proizvoda tako da se prilikom samog procesa omogući tintno označavanje deklaracije koja se nalazi na plastičnoj foliji primarnog pakiranja. Cilj je integrirati ispisno rješenje na postojeću proizvodnu liniju koje će omogućiti označavanje deklaracije primarne ambalaže proizvoda u izuzetno teškim radnim uvjetima koji uključuju koji uključuju prašinu, vibracije, vlagu i dr.

Kraj sadržaja

Nema više stranica za prikaz