Polica kolačića

Temeljem obveza koje proizlaze za sve adresate UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27.travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka – eng. General Data Protection Regulation – u daljnjem tekstu: Uredba) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/2018)

PRIMARK d.o.o. za označivanje proizvoda i ambalaže i trgovinu, Novačka cesta 10/A, Rakitje, 10437 Bestovje, OIB: 75653529088 (dalje u tekstu: „Voditelj obrade“ i/ili „Primark“), donio je i objavio ova Pravila privatnosti dana 15. svibnja 2018. godine. Za obradu podataka odgovoran je (Voditelj obrade): PRIMARK d.o.o., Novačka cesta 10A, Rakitje, info@primark.hr / + 385 +385-1-3436-280, Napomena: „Zaštita osobnih podataka

Općenito

Sigurnost i zaštita Vaših osobnih podataka tijekom korištenja naše web stranice i suradnje s tvrtkom PRIMARK d.o.o. je nešto o čemu jako brinemo. Zalažemo se za poštivanje svih važećih zakona o zaštiti podataka i privatnosti. PRIMARK d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu Vaših osobnih podataka tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira Vas o načinu korištenja prikupljenih podataka, te redovito daje mogućnost izbora o upotrebi podataka, uključujući mogućnost odluke želite li da se Vaše ime ukloni s lista koje se koriste za komunikaciju i marketinške aktivnosti. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Kolačići

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke Internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju Internet preglednika i slično.

  • Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju Internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.
  • Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa Internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.
  • Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.
  • Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

  • Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.