Osnovna djelatnost tvrtke je razvoj i proizvodnja komponenti za interijere i eksterijere automobila. Tvrtka uspješno posluje više od 35 godina na području Hrvatske i jedna je od vodećih proizvođača u Europi.

Tehnički izazovi

Tvrtka je težila unaprjeđenju i optimizaciji proizvodnih procesa automobilskih dijelova i komponenata. Potrebno je omogućiti praćenje proizvoda, internih i eksternih procesa te izvršiti brz opoziv proizvoda kako bi se smanjila mogućnost ljudske pogreške i dodatnih troškova. Cilj je unaprijediti i optimizirati proizvodne procese uvođenjem projekta sljedivosti, koji uključuje hardverske komponente i prilagođeno softversko rješenje.

Tehničko rješenje

Uvođenje sljedivosti proizvoda uključuje izradu softvera koji će zapisivati podatke i komunicirati postojećim ERP sustavom i hardversku opremu za identifikaciju i dohvaćanje podataka. Softver pod nazivom PTRACE implementiran je kao zasebna jedinica i povezan s ERP sustavom, što omogućuje praćenje i povijesni pristup svim procesima kroz koje su prošle sirovine, komponente i gotovi proizvodi. Jedinice proizvoda sadrže jedinstvenu ID oznaku na koju se vežu informacije o svim procesima i opozivima koje je moguće izvršiti korištenjem softvera.

Prednosti

Softver PTRACE uspješno je implementiran i izvršena je integracija s ERP sustavom. Oprema za automatsku identifikaciju i dohvaćanje podataka integrirana je kao zasebna jedinica, prisutna u svakom razvojnom i proizvodnom odjelu. Uvođenjem projekta sljedivosti, tvrtka je znatno ubrzala proces proizvodnje, optimizirala postojeće procese i danas je u mogućnosti pratiti cjelokupno poslovanje na više lokacija s jednog računala.

Industrija: Autoindustrija
Lokacija: Zagreb i Solin, Hrvatska
Projekt: Optimizacija proizvodnih procesa uvođenjem sljedivosti u proizvodni pogon