1. Home
  2. /
  3. Novosti
  4. /
  5. Novosti
  6. /
  7. Označavanje proizvoda u teškim...

O tvrtki

Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja ratarskih i povrtlarskih kultura, prerada, sušenje i skladištenje žitarica i uljarica, dorada sjemenskog materijala, proizvodnja industrijskog bilja, skladištenje, prerada i pakiranje voća i povrća, te stočarska proizvodnja.

Industrija: Prehrambena industrija
Lokacija: Vinkovci, Hrvatska
Projekt: Rješenje po mjeri

Tehnički izazovi

Tvrtka je težila unaprjeđenju proizvodnog procesa povrtnih proizvoda tako da se prilikom samog procesa omogući tintno označavanje deklaracije koja se nalazi na plastičnoj foliji primarnog pakiranja. Cilj je integrirati ispisno rješenje na postojeću proizvodnu liniju koje će omogućiti označavanje deklaracije primarne ambalaže proizvoda u izuzetno teškim radnim uvjetima koji uključuju koji uključuju prašinu, vibracije, vlagu i dr.

Rješenje

Uzevši u obzir da se ne radi o standardnoj aplikaciji, PRIMARK je ponudio posebno dizajnirano rješenje po mjeri koje će zadovoljiti tehničke zahtjeve. Unatoč otežanim uvjetima rada, uzrokovanim prekomjernom prašinom, za označavanje deklaracije na primarnoj ambalaži proizvoda korištena je CIJ tehnologija. Izrađena je samostalna jedinica koja je uspješno integrirana na proizvodnu liniju, koja koristeći CIJ tehnologiju omogućuje ispis na površinu koja je nepogodna za opstanak tinte. 

Prednosti

Izrađena je jedinica uspješno integrirana na postojeću proizvodnu liniju za punjenje i pakiranje povrtnih proizvoda. Jedinica je potpunosti zaštićena visokom razinom IP zaštite i unutar nje ne dopire prašina uzrokovana radom u pogonu. Izrađeno rješenje omogućuje ispis deklaracije koja se sastoji od varijabilnih proizvodnih podataka. Na ovaj način osiguran je besprijekoran rada sustava i pruženo je dugoročno industrijsko rješenje za označavanje.

Uvođenjem novih tehnologija u proizvodnju želimo svakodnevno zadovoljavati potrebe ljudi za kvalitetnom hranom na tržištu Hrvatske i šire regije.​
Marko Kožul, PIK Vinkovci d.d.

Ostale uspješne priče