[flexy_breadcrumb]

Kartonska ambalaža jedan je od najčešće korištenih materijala za transport proizvoda u svijetu, s više od 100 milijardi proizvedenih kutija samo u SAD-u. Kako bi osiguralo da paketi stignu na odredište, mnoge tvrtke označavaju kartonsku ambalažu pomoću 1D ili 2D crtičnih kodova. Oznake se primjenjuju direktno na bočnu površinu ambalaže, a taj postupak se naziva izravno označavanje transportne ambalaže. 

Brand: United Barcode Systems
Tehnologija: Continuous Inkjet
Metoda: Direct Coding

Direct Coding tehnologija

Uz korištenje neadekvatne tehnologije, upijajuća priroda valovitog kartona može smanjiti čitljivost ispisanih kodova, kao i smeđa boja materijala. Općenito, kontinuirani inkjet pisači nisu pogodni za izravno označavanje transportne ambalaže jer ne pružaju dosljednu mogućnost skeniranja zbog svoje rezolucije. S druge strane, termalni inkjet pisači (Drop on Demand tehnologija) posjeduju visoku rezoluciju koja omogućuje ispis visoke kvalitete, a samim time i mogućnost očitavanja crtičnih kodova.

Termalni pisači United Barcode Systems dizajnirani su za ispis podataka visoke kvalitete na poroznim (i neporoznim) površinama kao što je karton. APLINK serija pisača tvrtke UBS pruža visoku rezoluciju ispisa, neovisno o ispisnim podacima koji mogu biti tekst, grafika (logotip), slike i crtični kodovi. Pisači zadovoljavaju GS1 standarde i omogućuju izravno označavanje ambalaže proizvoda pri visokim brzinama koristeći ekološki prihvatljivu tintu. Ova tehnologija ispis pruža mogućnosti za potpunu sljedivost proizvoda koja je usklađena s svim međunarodnim standardima.

Želim znati više