Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja kartonske ambalaže, koja je primarno namijenjena za farmaceutsku, kozmetičku, prehrambenu i druge industrije. Tvrtka uspješno posluje više od 100 godina na području Hrvatske i diljem Europe.

Tehnički izazovi

Tvrtka je bila u potrazi za industrijskim rješenjem za označavanje farmaceutske i prehrambene ambalaže koja se kreće visokim brzinama proizvodne linije. Brzina kretanja proizvodne linije iznosi 400 m/min. Potrebno je označiti DMC kod na unutarnjoj strani primarne ambalaže proizvoda. Cilj je integrirati ispisno rješenje na postojeću proizvodnu liniju, s ciljem unaprjeđenja proizvodnog procesa, a koje će istovremeno omogućiti označavanje proizvoda koji se kreće proizvodnom linijom.

Tehničko rješenje

CIJ pisač “AlphaJet 5HS”, tvrtke Koenig&Bauer pokazao se kao idealno ispisno rješenje. Pisač omogućuje visoko-kvalitetan ispis pri visokim brzinama proizvodnih linija do 1.300 m/min. AlphaJet 5HS koristi standardnu tintu, ali može koristiti i razne “posebne” tinte i tinte visokog kontrasta za ispunjavanje kompleksnih zahtjeva u proizvodnji. Inovativna tehnologija “Smart Start” omogućuje pokretanje ispisa s udaljenog mjesta i automatsko čišćenje sustava.

Prednosti

CIJ pisač uspješno je integriran je na pakirnu liniju kartonske ambalaže koja radi u normalnim uvjetima. Industrijski CIJ pisač AlphaJet 5HS odličan je izbor ukoliko se želi osigurati dugoročno ispisno rješenje koje će zadovoljiti trenutne i buduće zahtjeve ispisa. Tvrtka je znatno ubrzala proces proizvodnje i danas je u mogućnosti označiti proizvode pri nenadmašnim brzinama, što znatno utječe na dnevnu količinu proizvedenih proizvoda.

Zadovoljni smo rezultatima, iskustvom i suradnjom s Primarkom. Radujemo se budućoj suradnji i projektima na kojima ćemo zajedno surađivati.
Saša Pavešić, Neograf d.o.o.

Industrija: Kartonska industrija
Lokacija: Kraljevica, Hrvatska
Projekt: Ispis varijabilnih podatka pri visokim brzinama rada proizvodne linije