Direct Thermal pisači za ispis etiketa

Tehnologija izravnog ispisa zahtjeva korištenje etiketa s kemijski tretiranom podlogom koja je osjetljiva na toplinu te u dodiru s toplinom koju proizvodi pisač dolazi do ispisa. Pisači koji koriste tehnologiju izravnog ispisa ne koriste ribone i jednostavni su za korištenje. Namijenjeni za izradu etiketa s dugim rokom trajanja, no iste nisu otporne na UV zrake, toplinu ili abraziju te ne zahtijevaju korištenje tinte, tonera ili vrpce. 
Ako je naljepnica previše izložena toplini, svjetlosti ili drugim katalizatorima, materijal će potamniti i učiniti tekst ili crtični kod nečitljivim. Iz tih se razloga izravan toplinski ispis ne koristi za aplikacije dugog životnog vijeka. Čitljivost izravnih termalnih naljepnica, narukvica i papirnatih računa uvelike varira, ovisno o uvjetima uporabe, ali tehnologija osigurava dovoljan životni vijek za mnoge uobičajene aplikacije za ispis crtičnih kodova, uključujući naljepnice za otpremu, identifikaciju pacijenata i posjetitelja, potvrde i ispis karata.

Prednosti DT tehnologije:

  • Izravni termalni ispis daje oštru kvalitetu ispisa uz brzo očitavanje koda
  • Izravna toplinska energija idealna je za primjene koje zahtijevaju samo kratak rok trajanja
  • Niski troškovi održavanja
  • Izravni toplinski omogućuje serijsko ili pojedinačno ispisivanje naljepnica bez otpada

Termal Transfer pisači za ispis etiketa

Tehnologija toplinskog prijenosa zahtjeva korištenje ribona, koji je potreban za ispis. Etiketa i ribon istovremeno se kreću kroz pisaču glavu, čije se komponente zagrijavaju što rezultira ispisom podataka. Koristeći TT tehnologiju, izrađene naljepnice prepoznatljive su po oštroj i sjajnoj ispisanoj površini. Jasnoća se postiže korištenjem tanke vrpce, odnosno ribona koji se prilikom zagrijavanje ispisne glave rastopi na naljepnici kako bi se ispisali podaci. Tinta se upija tako da postaje dio prijenosnog medija. Tehnologija toplinskog prijenosa omogućuje ispis dug životni vijek naljepnica koje su karakteristične po svojoj otpornosti na vanjske uvjete, kao što su ekstremne temperature, utjecaj UV zraka, kemikalije, sterilizaciju i drugo. Tipične primjene TT tehnologije uključuju: identifikaciju proizvoda, trajnu identifikaciju, označavanje imovine i inventara i dr.

Prednosti TT tehnologije:

  • Toplinski prijenos pruža oštar tekst, grafiku i ispis s crtičnim kodom visoke razlučivosti za maksimalnu čitljivost i mogućnost skeniranja
  • Tisak s termalnim prijenosom proizvodi dugotrajnu stabilnost slike
  • Toplinski prijenos omogućuje serijsko ili pojedinačno ispisivanje naljepnica bez ikakvog otpada
  • Niski troškovi održavanja