1. Home
  2. /
  3. Tehnologije lijepljenja
  4. /
  5. Tehnologija toplog lijepljenja

Dugoročan povrat ulaganja od 10-75%

Unaprijedite Vaše poslovanje uz efikasnost industrijskih ljepilica s posebno dizajniranim električnim modulom, koji nudi dugoročnu uštedu adheziva od 10-75%! 
Valco Melton vodeći je proizvođač industrijskih ljepilica koje koriste tehnologiju toplog lijepljenja. Naša ponuda uključuje cjelovite sustave, spremnike, crijeva i drugu opremu te rezervne/zamjenske dijelove.

Hot Melt tehnologija

Sustavi koriste tehnologiju toplog lijepljenja, a dolaze u više različitih serija i mogu biti integrirani u novo-izrađene ili u postojeće proizvodne pogone. U spremniku adheziva nalazi se grijač koji topi ljepilo na zadanoj temperaturi te ono prelazi iz čvrstog u tekuće stanje. Ljepilo se prenosi u tekućem stanju pomoću integrirane pumpe kroz crijevo do aplikatora kojim se vrši nanošenje. Sva crijeva i aplikatori imaju integrirane grijače koji drže ljepilo na određenoj temperaturi do mjesta primjene. Sustavi toplog lijepljenja s MXM modulom idealan su izbor za industriju papirne i kartonske ambalaže te industriju hrane i pića čiji zahtjevi uključuju smanjenje potrošnje adheziva, poboljšanje procesa i trenutnog ROI-a.

EcoStitch MXM

MXM modul, poznat pod nazivom EcoStitch omogućuje točkastu aplikaciju adheziva što osigurava znatnu uštedu, a moguće ga je koristiti uz sve dostupne serije ljepilica. EcoStitch modul može raditi pri visokim brzinama linija koje dosežu i do 15.000 ciklusa u minuti, ovisno o radnim uvjetima. Ovaj se modul koristi za razne primjene, a ponajviše u proizvodnji gdje je cilj ušteda adheziva i financijskih resursa (ROI). MXM modul nije ograničen temperaturama i može raditi pri/do 400 stupnjeva. Modul može otpustiti do 2 milijarde ciklusa prije nego što zatreba servis. Usporedno s drugim, industrijskim lijepilicama, princip rada MXM modula temelji se na točkastom nanošenju adheziva koji uz određeni razmak smanjuje potrošnju adheziva do 75%. Modul je moguće integrirati i na industrijske ljepilice drugih proizvođača, kao što je Nordson.