1. Home
  2. /
  3. Rješenja
  4. /
  5. Tehnologije označavanja

Tehnologije Inkjet označavanja proizvoda

Sektor tintnog ispisa sastoji se od različitih tehnologija označavanja, koje se zasebno ističu i razlikuju, svaka na svoj način. Unatoč razlikama, svi tintni pisači izrađeni su po principu osnovnog koncepta, koji uključuje precizno izbacivanje malih kapljica tinte iz ispisne glave kako bi se postigao ispis. Ova tehnologija omogućuje kvalitetan ispis podataka na gotovo sve površine, neovisno o poroznosti materijala, veličini, obliku ili teksturi. Materijali koje je moguće označiti uz korištenje Inkjet tehnologije: folija, drvo, keramika, plastika (PP, LDPE, PA, ABS, PET, PVC, silikon i dr.), metal, papir, tekstil, kablovi i cijevi.

Tehnologije laserskog označavanja proizvoda 

Lasersko označavanje spada u osnovne tehnologije označavanja proizvoda i komponenata. Primark nudi širok raspon opreme za lasersko označavanje REA JET, Koenig&Bauer i Telesis, vodećih svjetskih proizvođača opreme za lasersko označavanje. Usporedno s drugim tehnologijama označavanja, poput tintnog ispisa i mehaničkog označavanja, lasersko označavanje ima niz prednosti kao što su: velika brzina obrade materijala, niski troškovi rada, kvalitetne i permanentne oznake. Laseri ne koriste potrošni materijal i nije ih potrebno održavati. Naši laseri spremni su za integraciju na proizvodne linije i rad pri visokim brzinama.

Mehaničko označavanje

Primark nudi širok asortiman pneumatskih sustava za mehaničko označavanje, vodećeg svjetskog proizvođača Telesis. Ovi su robusni sustavi specijalno dizajnirani za najteže radne uvjete zbog svoje konstrukcije i izdržljivosti. Sustavi koriste tehnologiju točkastog označavanja, odnosno „Dot Peen“, pogodnu za označavanje metala, čelika i kamena. Tehnologiju točkastog označavanja samostalno je razvio i patentirao Telesis 1985. godine.

Tehnologije etiketiranja

Primark nudi širok asortiman proizvoda za označavanje etiketama, vodećih svjetskih proizvođača: ARCA, Godex i Zebra. Modularnost u izvedbi etiketirki i pisača za etikete iz naše ponude omogućuje ugradnju različitih aplikatora za razne primjene apliciranja kao što su etiketiranje boca i staklenki, etiketiranje kutija po bilo kojoj stranici, etiketiranje preko ruba kutije, tamper-evident i dr. Također je moguće precizno apliciranje etiketa za plombiranje pošiljaka, raznih ukrasnih i promotivnih etiketa i etiketa izrazito malih dimenzija.

Thermal Transfer Oveprint tehnologija

Naš portfelj TTO pisača čine proizvodi tvrtke Koenig & Bauer, renomiranog njemačkog proizvođača opreme za označavanje. Pisači podržavaju rezoluciju ispisa 300 dpi, a dolaze u raznim izvedbama kako bi zadovoljili raznolike zahtjeve na dimenzije ispisa, integraciju u proizvodni sustav i načine upravljanja procesom.