INDUSTRIJSKI INKJET PISAČI VELIKIH ZNAKOVA

Drop on Demand pisači ispisuju podatke tako da potiskuju kap po kap tinte. Za razliku od CIJ pisača, koji koriste istu metodu za stvaranje kontinuiranog protoka tinte, DOD pisači ispisuju podatke na različite načine, koji uključuju korištenje toplinske energije, električne energije i vibracija. Zbog ove mehaničke raznolikosti, danas na tržištu postoji mnogo različitih vrsta DOD pisača. Usporedno s CIJ tehnologijom ispisa, DOD pisači stvaraju veće kapljice tinte, čija je razlučivost veća što rezultira većim ispisom. Koriste se za ispis podataka velikog karaktera, kao što su logotipovi, tekst ili datum. 

Naš asortiman proizvoda čine DOD pisači vodećih svjetskih proizvođača za označavanje: Fam Printing, HSA Systems, Koenig&Bauer, REA JET i United Barcode Systems. Pisači dolaze u raznim izvedbama kako bi zadovoljili standardne zahtjeve označavanja, kao i kompleksnije zahtjeve.

Thermal Inkjet tehnologij (TIJ)

Thermal Inkjet tehnologija koristi toplinsku energiju za kontrolirano ispuštanje čestica tinte iz spremnika i mlaznice, kako bi omogućila ispis podataka. Spremnik, odnosno uložak sadrži niz grijaćih komora koje emitiraju toplinski učinak, stvarajući mjehurić. Kako se mjehurić širi, tlak uzrokuje da se tinta pomakne s uloška i izlazi kroz mlaznicu. Nakon što je mlaznica ispustila tintu, dolazi do puknuća mjehurića koji stvarajući efekt vakuuma, kako bi ponovo započeo proces.

Naš asortiman proizvoda čine TIJ pisači vodećih svjetskih proizvođača za označavanje: Fam Printing, HSA Systems, Koenig&Bauer i REA JET. Pisači dolaze u raznim izvedbama kako bi zadovoljili standardne zahtjeve označavanja, kao i kompleksnije zahtjeve.

Piezo Inkjet tehnologija (PIJ)

Piezo Inkjet tehnologija koristi vibracije za kontrolirano ispuštanje čestica tinte iz uloška i mlaznice. Poput uložaka TIJ tehnologije, ulošci s piezoelektričnom tintom obloženi su elementima koji potiskuju tintu prema mlaznici. Umjesto emitiranja toplinske energije, elementi stvaraju vibracije. Prilikom vibracija, tinta se odvaja u kapljice i istiskuje iz mlaznice. S obzirom na to da su vibracije uzrokovane preciznim električnim nabojima, piezoelektrični pisači korisnicima pružaju veliku kontrolu nad veličinom i brzinom kapljica.

Naš asortiman proizvoda čine Piezo pisači vodećeg svjetskog proizvođača za označavanje, United Barcode Systems. Pisači dolaze u raznim izvedbama kako bi zadovoljili standardne zahtjeve označavanja, kao i kompleksnije zahtjeve.

Valve Jet tehnologija (VJ)

Valve Jet tehnologija koristi solenoid za otvaranje i zatvaranje ventila mlaznice za kontrolirano ispuštanje čestica tinte. Tinta se dovodi pod konstantnim tlakom zraka, što potiskuje otvaranje i zatvaranje ventila, odnosno stvaranje impulsa na mlaznici kako bi nastao ispis.

Naš asortiman proizvoda čine Valve Jet pisači vodećeg svjetskog proizvođača za označavanje, REA JET. Pisači dolaze u raznim izvedbama kako bi zadovoljili standardne zahtjeve označavanja, kao i kompleksnije zahtjeve.

PRIMJERI APLIKACIJE DOD PISAČA