TINTNO OZNAČAVANJE PROIZVODA

Sektor tintnog ispisa sastoji se od različitih tehnologija označavanja, koje se zasebno ističu i razlikuju, svaka na svoj način. Unatoč razlikama, svi tintni pisači izrađeni su po principu osnovnog koncepta, koji uključuje precizno izbacivanje malih kapljica tinte iz ispisne glave kako bi se postigao ispis. Inkjet pisači ispisuju podatke istiskujući tintu iz ispisne glave na precizan, kontroliran način. Ova tehnologija omogućuje kvalitetan ispis podataka na gotovo sve površine, neovisno o poroznosti materijala, veličini, obliku ili teksturi. Materijali koje je moguće označiti uz korištenje Inkjet tehnologije: folija, drvo, keramika, plastika (PP, LDPE, PA, ABS, PET, PVC, silikon i dr.), metal, papir, tekstil, kablovi i cijevi. 

Naš portfelj Inkjet pisača čine proizvodi renomiranih svjetskih proizvođača sustava za označavanje: Fam Printing, Hsa Systems, Koenig & Bauer, LeadTech, REA JET, United Barcode Systems. Uz različite vrste tintnih pisača na tržištu, mnogi se potrošači pitaju koja je razlika pri radu pisača, sposobnostima primjene, održavanju i dr. S obzirom na tehnologiju ispisa, pisači se podijeljeni u dvije osnovne kategorije:

DROP ON DEMAND PISAČI

Koriste se za ispis varijabilnih podataka velikih znakova na sekundarnu ambalažu proizvoda, kao što su: barkodovi/1D kodovi, 2D kodovi, DataMatrix, proizvoljni tekst, logotipovi, datum, LOT broj i dr.

KONTINUIRANI INKJET PISAČI

Koriste se za ispis varijabilnih podataka malih znakova na primarnu ambalažu proizvoda, kao što su: barkodovi/1D kodovi, 2D kodovi, DataMatrix, proizvoljni tekst, logotipovi, datum, LOT broj i dr.