Rješenja za označavanje u industriji pića

Punjenje 100.000 boca po satu standardna je količina kada se radi o industriji pića te je označavanje proizvoda potrebno provesti u najkraćem mogućem roku. Industrijski laseri, pisači ili etiketirke zahtijevaju integraciju na već postojeće ili nove proizvodne linije visokih brzina.  Sustavi za označavanje moraju biti fleksibilni i brzi te zadovoljiti brzinu linije, a istovremeno moraju sadržavati visoku razinu IP zaštite. Sustavi su namijenjeni za označavanje PET ambalaže, staklene ambalaže, kartonske ambalaže, limenki i zatvarača.

PET ambalaža

PET boce popularne su zbog svog izgledna, transparentne boje i težine. Često korišteni ispisni podaci za ovaj tip ambalaže mogu biti: datum, serijski brojevi, LOT brojevi, EAN kodovi, GS1 matrični kodovi, crtični kodovi, 2D kodovi, logotipovi i tekstualni zapisi.

Staklena ambalaža

Staklene boce i spremnici popularna su opcija pakiranja jer pomažu u razlikovanju proizvoda,a mogu se ponovno upotrijebiti ili reciklirati. Često korišteni ispisni podaci za ovaj tip ambalaže mogu biti: datum, serijski brojevi, CE oznaka, 2D kodovi, crtični kodovi, grafika i logotip tvrtke.

Kartonska ambalaža

Kartonska ambalaža za piće izuzetno je popularna zbog svoje težine i fleksibilnosti. Obično se sastoji od smjese od kartona i plastike, a pune se izuzetno velikom brzinom, što znači da se ispis podataka poput datuma valjanosti ili podataka o sljedivosti mora obavljati točno i brzo. Često korišteni ispisni podaci za ovaj tip ambalaže mogu biti: datum, serijski brojevi, LOT brojevi, EAN kodovi, GS1 matrični kodovi, crtični kodovi, 2D kodovi, logotipovi i tekstualni zapisi.

Limenke

Metalne limenke široko se koriste u industriji hrane i pića kako bi osigurali stabilnost na policama. Proizvodne linije rade velikom brzinom što zahtjeva i visoku brzinu ispisa. Često korišteni ispisni podaci za ovaj tip ambalaže mogu biti: datum, rok trajanja, podaci o sljedivosti materijala (aluminij), serijski brojevi, LOT brojevi, EAN kodovi, GS1 matrični kodovi, crtični kodovi, 2D kodovi, logotipovi i razni tekstualni zapisi.

Poklopci i zatvarači

Površina koju je potrebno označiti razlikuje se ovisno o djelatnosti, a ujedno se koriste i različiti materijali za održavanje hermetičnosti. Često korišteni ispisni podaci mogu biti: datum, rok trajanja, serijski brojevi.